Bijbelschool Oeganda 11-2023

Verslag Oeganda reis Bert de Haan en Gerard van Amerongen

In het afgelegen gebied in Oost Uganda ligt een plaatsje Bukobbo. Vele jaren waren mensen actief maar de grond bleef hard en een van de trouwe werkers stond op het punt het gebied dat bedwelmd was door toverrij te verlaten. Gerard van Amerongen kwam op het juiste moment op Gods soevereine tijdsklok en maakte een geweldige doorbraak mee. Heksen gaven hun leven aan Jezus en duizend mensen wilde zich na hun bekering laten dopen. Vanaf begin 2023 is een ware opwekking uitgebroken en onze reis in november was dan ook de invulling van de ‘Mecedonische roep’ waarin gevraagd werd kom over en help ons met onderwijs.

We konden meer dan 700 Bijbels weggeven en zijn gestart met een spoed training van leraren en pastors om de jonge beweging met de juiste doctrine te ondersteunen. De week bestond uit het trainen en klaar stomen van geestelijke jonge leiders, het opzetten van de infra structuur van acht nieuwe kerken en het opstarten van een Bijbelschool in de tweede week van Januari in 2024.

Honderd ‘eerstelingen’ worden uitgeselecteerd voor de school for Harvest en maandelijks komen zij voor 1 week ‘intern’ en dit gedurende 10 maanden lang. Het ‘intern’ wil zeggen wij staan borg voor eten, drinken en een slaap plaats bij andere gelovigen gedurende die week. De kosten hiervoor bedragen € 7,50 per week per student dus € 750,- per maand.

De zondag dat wij het opwekking gebied bezochten was ‘life changing’. Velen kwamen tot het geloof, 100 werden er direct gedoopt en genezingen vonden overal spontaan zowel in als buiten de diensten plaats. De honger en dorst is enorm en de hemel staat wagenwijd open boven dat gebeid. Bonny, Henri en Emma, drie veldwerkers, zullen de opwekking en alle activiteiten samen met een team en ondersteunt vanuit Nederland voortzetten.

Gebed blijft de motor. Gerard reist eind februari weer af naar Uganda om te steunen, verder te trainen en dingen in goede banen te leiden. We konden Bonny zegenen met een busje zodat hij zich makkelijk kan verplaatsen in het opwekkings gebied en eerder al mocht Gerard twee brommers geven zodat de distributie van Bijbels tot de verste uithoeken kon worden gedaan. Onderstaand filmpje geeft een impressie van deze bijzondere opwekking en we houden u op de hoogte. Zie verdere info en foto’s onder menu Bijbelscholen.

Reis Oeganda 11-2024